Красота и козметика

Активни съставки
Ние представляваме различни Производители на активни съставки, с доказан опит в тази област. Зад гърба си имаме редица съвместни проекти, които ни позволяват да предлагаме високотехнологични молекули и стандартизирани активни съставки. Нашето портфолио включва Активни съставки за следните продукти:

Грижа за кожата:

• Анти-ейдж козметика: против бръчки, стягане на кожата, озаряване, контур на очите
• Ежедневна защита: антиоксидантна, против замърсявания, детоксифицираща, фотозащита (защита на ДНК от ИЧ лъчи)
 • Скулптиране/оформяне на тялото
  • Тен на кожата: изсветляване, против пигментация на кожата
  • Микроциркулация
  • Хидратация: подобряване на кожната бариера
  • Регулиране на себум, анти-акне
  • Успокояване на кожата, против зачервяване
  • Слънцезащитни филтри/защита на ДНК от ИЧ лъчи/SPF бустери
Освен това предлагаме технологични решения, които позволяват използването на твърдения с висока добавена стойност.

Грижа за косата:
 • Против пърхот
  • Изглаждане на непокорна коса
  • Защита на цвета – поддръжка на цвета при боядисана коса
  • Подхранващи средства
  • Против косопад/стимулиране на растежа на косата
  • Термозащита/против стареене на косата
  • Почистване на скалпа/контрол на омазняването
  •Възстановяване/реконструкция на косата
  • Блясък
Емулгатори
Съвременното търсене на продукти с висока слънцезащита, атрактивен сетивен профил, естествен произход, мултифункционална употреба и свойства, са само част от очакванията и предизвикателствата на днешния пазар за красота и козметика. Нашата гама Емулгатори отговаря на всички тези изисквания и дори повече! В нея могат да бъдат намерени продукти от високотехнологични форми, специално проектирани да осигуряват стабилност при много стресови условия. Освен това, те предоставят нови концепции и патентовани технологии, които предлагат широк диапазон за рН употреба, горещ или студен процес и допринасят за качеството на крайния продукт. Разработването на вашата формула с Емулгаторите на Vardiola може да бъде много лесно, но и изключително ефикасно!
Полимери
Най-често срещаните критерии при избирането на Полимер са неговите сгъстяващи и/или стабилизиращи свойства. А ако вашият полимерен сгъстител и стабилизатор може да надмине тези изисквания? Ако той не предлага само решения за основните нужди, като например
1. Съвместимост с UV филтри, окисляващи медии, DHA, електролити, алкохол и катионни съставки
2. Широк диапазон на pH
3. Стабилизационен капацитет на голямо количество масла
но също така и предлага уникален сетивен профил, който би разграничил крайния ви продукт на пазара от конкуренцията? Няма ли да е страхотно, ако вашето полимерно съединение не е само поредната съставка с функционална роля във формулата на продукта, но и добавя стойност и нови функции към крайния продукт?
Емолиенти
Съвременните тенденции за „чисти" продукти включват и търсенето на продукти с твърдение "без силикон"! Нашата гама от Емолиенти предлага естествени силиконови алтернативи, които придават конкурентно предимство на крайния продукт. Но възможностите не спират дотук! Всеки желан сетивен профил може да бъде постигнат: От Мек/Копринен/с пудрено усещане до Богат, Vardiola има предложение за всички сензорни профили.
Текстуриращи агенти
Представете си момента на оценяване на козметичен продукт. Освен от аромата, първото впечатление на продукта също така винаги се създава и от неговите физически качества. Нашето портфолио включва агенти за текстура, които могат да променят и стандартизират сетивния профил на продукта към вашите крайни цели. Нашите текстуриращи агенти са главно под прахообразна форма и са идеалното решение за подобряване на текстурата на различни продукти, като кремове за защита от слънце, гримове и всякаква грижа за кожата.
Създатели на бариерен слой
Един от основните проблеми при формулирането на слънцезащитен продукт е как той ще се задържи върху кожата. Чрез своите водонепропускливи свойства, нашата гама от създатели на бариерен слой гарантират желаните резултати, предлагайки допълнителни предимства, като например по-добрата разтворимост на UV филтрите.
Пенообразуващи агенти
Широко използваните почистващи продукти съдържат голямо количество агресивни към кожата, очите и косата съставки. Смята се, че сулфатите в продуктите причиняват дразнене и поради тази причина на пазара има търсене на продукти, които да не ги съдържат (sulfate free). В своето портфолио от пенообразуващи агенти Vardiola предлага Анионни, Нейонни и Амфотерни Anionic, Non Anionic and Amphoteric агенти, които са нежни към естествената флора на кожата, не дразнят очите и са подходящи за всякакви видове приложения върху чувствителна кожа.
Омекотяващи агенти
Кои са основните преимущества, които потребителите очакват от един омекотяващ агент? Най-често това е той да бъде подхранващ за кожата и косата, да предпазва от натрупването на продукт върху косата, да има функцията на антистатичен агент, както и да прави косата по-мека и бляскава.
Всички гореспоменати качества могат да бъдат предимства на вашия балсам, като се възползвате от омекотяващите съставки на Vardiola! Нашите предложения включват алтернатива на кватернерните соли и съставки с изключителна ефикасност. Quats Alternative и Superior Performance Materials.
Системи за консервиране
Естественото и алтернативното консервиране на козметичните продукти е едно от главните предизвикателства на нашето време.
Много продукти са с етикет, че не съдържат консерванти, както и спомагат за опазването на природата. Тези твърдения трябва да бъдат използвани много внимателно, за да не бъдат подвеждани потребителите. На всяко такова твърдения трябва да бъде обърнато изключително голямо внимание, тъй като то касае безопасността на крайния продукт.
След обстойно проучване сме в състояние да предложим решения за гореспоменатите нужди: технологични решения от модерни системи за консервиране, които позволяват използването на твърдението "без консерванти", както и гаранция за безопасността на крайния продукт.
Цветна козметика
Науката среща фантазията в портфолиото за цветна козметика на Vardiola. Нашето портфолио предлага различна гама от цветове, въображение и средства за постигане на вашите желания. По-конкретно то включва технологично напреднали системи за създаване на покривност на продукта, които гарантират за качеството и удовлетвореността на потребителите.
Предлагаме богато портфолио за различни цветови козметични приложения: компактни пудри, течни форми, стикове и др. Нашата гама включва Повърхностно обработени пигменти, Органични пигменти и Пасти, специално разработени Емулгатори и Полимери, Восъци, ерли и др.
.
UV защита
Освен широко използваните органични филтри, нашето портфолио включва и богата гама от повърхностно обработени минерални филтри, които отговарят на съвременните нужди на потребителя. Нашите технологии за покритие гарантират качеството на продукта, създаването на хомогенен слой, както и други специални свойства на базата на избраната от вас система. Нашите предложения обаче не се изчерпват дотук. Портфолиото ни също така предоставя решения против инфрачервена светлина, видима светлина и синя светлина, като осигурява решение за необходимостта от съществена слънчева защита.
Орална хигиена
Кариеси, зъбна плака и свръхчувствителност са основните проблеми, свързани с оралната хигиена. Портфолиото на Vardiola предлага Активни съставки с доказана ефикасност за всички предизвикателства, свързани с устната хигиена.