Храна

Активни сме в категорията на специализираните хранителни съставки от 1994. Партнирайки си с надеждни доставчици – фирми за хранителни съставки, ние предоставяме разнообразие от основни и специални хранителни съставки, подходящи за цялата хранителна индустрия. Нашето портфолио се фокусира върху качеството и новаторството, и е подкрепено от изключително клиентски-ориентирания ни подход, който се изразява в постоянно съдействие в техническо отношение, чудесни възможности за персонализиране и прозрения в световните тенденции и иновации в хранителната индустрия.
Нещо повече – може да допълним такива хранителни съставки с най-подходящите ароматизанти, за да постигнем оптимална хранителна формулировка. Инвестирането през 2017 г. в наша собствена лаборатория за хранителни и вкусови приложения е безспорно постижение в ориентирания ни към клиентите ни подход.
Ние предлагаме разнообразни решения с добавена стойност. Хранителните съставки на Vardiola могат да подобрят вашия продукт по различни начини: чрез добавяне на специфика във вкуса и игриви текстури (например с декоративни и допълващи съставки); чрез осигуряване на твърдения за „здравословно" и „изцяло натурално" (например – стевия), чрез подобряване на функционалността на печени продукти (например – чист етикет, удължен срок на годност) и много, много повече!

Кои са правилните хранителни съставки за вашия продукт?
Има прекалено много хранителни съставки и не сте сигурни кои са най-правилните за вашия продукт? Не се тревожете! Ние сме винаги на ваше разположение, за да ви помогнем да създадете вашето печелившо решение.
Или пък се интересувате от определени хранителни съставки, а не ги виждате в нашето портфолио? Говорете с нашите търговски представители и ние ще се постараем да удовлетворим запитването ви!


Заготовки (плодови и неплодови)
Ние предоставяме богат избор от плодови, неплодови и зеленчукови заготовки, подходящи за приложение в млечни продукти (йогурт, сладолед), печива с пълнежи (например – кроасани, козуначени кифли и др.) и апетитни продукти за мазане. Сред нашите плодови заготовки ще намерите всички видове плодове от обичайни, като ягода и праскова, до екзотични и редки. Плодовите парченца са с различни размери, структура, консистенция и реологични свойства. Нашите неплодови заготовки включват всички „топлокафяви" посоки, като карамел, тофи, ванилия, кафе, бадеми и т.н. Зеленчуковите заготовки може да се състоят от зеленчукови, билкови и/или компоненти на подправки. Всички наши заготовки могат да бъдат обогатени със зърнени компоненти, като семена и зърна, както и други добавки в зависимост от желанията на клиента.
Натуралните заготовки представляват ключов елемент в нашето портфолио, като много от тях се предлагат и в БИО-качество. Нещо повече – нашият асортимент включва концентрати и емулсии на всички плодове, подходящи за сокове и други напитки.

Добавки
Вкусовата сложност, закачливите текстури, усещането в устата, цветовете – всичко, от което се нуждаете, за да развълнувате потребителите си чрез отличаващи се вкусови изживявания! Нашият набор от добавки включва:
• крокани: огромно разнообразие на ядки с различна големина и форма. Ние предоставяме индивидуални решения в съответствие с вашите специфични изисквания;
• нуги: широк асортимент, като се започне от стандартните карамелизирани бадеми и се стигне до по-сложни и комбинирани ядки, например, с джинджифил и сусам.
Пасти от ядки. Нашите ядкови пасти са 100% натурални (лешници, бадеми, шам-фъстък, фъстъци и т.н.), и се предлагат в различни профили на изпичане. Предлагаме също и пасти от кафе и гиандуя. Нашите продукти се предлагат също така със сертификати Кошер и за биоорганично качество.
Бисквитени парченца: разполагаме с огромна колекция бисквитени парченца с различни форми и размери. Гранулометрията им варира от 1 до 15 мм. Предлагаме ги с разнообразни вкусове, а също така и с покривен слой.
Продукти с шоколадово покритие: предлагаме екструдиран ориз, екструдирана пшеница и ядки с различни размери с шоколадово покритие. Всички продукти са подходящи за декорация на сладолед или за влагане в сладоледа.
Плодови, зеленчукови и билкови парченца: предлагаме всички видове парченца от плодове, зеленчуци и билки (с различна форма и големина), а така също и в прахообразна форма (с различна гранулометрия). Те са произведени или чрез сушене чрез замразяване, или чрез изсушаване на въздух, за да отговарят на всички възможни спецификации. Предлагаме също 100% плодови парченца без добавена захар, отговарящи на изискванията за чист етикет. Нашите плодови, зеленчукови и билкови парченца се предлагат и в органично качество. В нашето портфолио може да намерите йогурт, мед и карамел на прах.
Съставки за печива
Партнирайки си с Vardiola, вие сте сигурни, че ще разполагате с истински експерт по печивата, не само благодарение на нашите иновативни решения, които варират от съставки за функционални печива до брашна и смеси, но също така, разчитайки и нашите консултантски услуги.
Предлагаме ви следните възможности:
1. Функционални съставки за печива
Подобрители за брашна: нашите подобрители за брашна повлияват благоприятно технологичните аспекти по време на печене, а следователно и вкуса на печивата. Те оптимализират някои характеристики на тестото, като времето за набухване, толеранс и разтегливост на тестото, докато подобряват мекотата, хрупкавостта, обема, свежестта и аромата на крайния продукт. В нашето портфолио можете да намерите подобрители за брашно, отговарящи на изискванията за чист етикет. Ние предлагаме изключително гъвкав модел на услуги и можем да персонализираме решенията си към рецептите на нашите клиенти.
Коректори за брашно: продуктите от нашата гама от коректори за брашно са формулирани според различните типове брашно и техните спецификации. След като анализираме вашето брашно и изслушаме желаните от вас техническите характеристики, ние предлагаме най-подходящия коректор за брашно. Разнообразните ни коректори за брашно добавят качество и консистенция на вашето брашно, подобряват неговата сила и цялостната функционалност при употребата му.
Слепващи агенти: предлагаме съставките премиум качество, които са полезни при производството на зърнени блокчета, както сладки, така и пикантни. Те са бързи и лесни за обработка, не се нуждаят от печене. Предлагаме също специални слепващи агенти за флорентински смеси.
2. Брашна и смеси
Премиксове: премиксовете са обработени зърнени ядки и зърна (пшеница, овес, зърнени флейкове, слънчогледови семки, сусам, а също така плодови и зеленчукови парченца, и др.), които опростяват и ускоряват производствения процес при печивата, независимо от мащаба на производството. Те подобряват също вкуса, цвета и консистенцията, като по този начин подобряват вкусовите качества на вашите печива. Премиксовете на Vardiola са подходящи за различни видове продукти като селски хляб, хляб със зърна, ръж или семена, печива за закуска и т.н.
Зърнени миксове: това са персонализирани миксове от зърнени храни, плодове, зеленчуци, билки и подправки, които се използват в крайните продукти, за да засилят техния аромат, консистенция и цвят. С подобрен вкус и вид вашият продукт се възприема като по-качествен и така става по-примамлив за потребителите. Миксовете могат да имат различно приложение, например – сухари, бисквити, зърнени закуски, хляб, сладкарски изделия и плодови заготовки.
Зърнени трици и фибри: Тази гама продукти предлага контролирано съдържание на фибри между 32% и 78%, и в зависимост от приложението и дозировката отговарят на хранителните стандарти като „източник на фибри" или „с високо съдържание на фибри". Освен хранителната стойност, зърнените трици и фибри на Vardiola подобряват вкусовото изживяване, като придават вкус, аромат и цвят на крайния продукт. При желание предлагаме и възможност за топлинна обработка. Нашите решения са подходящи за всякакво приложение, като сухари, бисквити, зърнени закуски, хляб и т.н.
Брашна от печени зърнени култури: предлагаме богато разнообразие от персонализирани брашна, получени чрез смилане на печени зърна. Предоставят отличаващи се ароматни нотки на гриловано, печено или малцирано лешниково масло, а така също и разнообразни цветови нюанси, от светлокремаво до кафяво. Брашната от печените зърнени култури на Vardiola могат да намерят разнообразно приложение при производството на сухари, бисквити, зърнени закуски, хляб, сладкиши и т.н.
Пшеничени кълнове: чрез процес на „студено пресоване" ние успяваме да стабилизираме идеално пшеничените кълнове и да удължим срока на годност до 12 месеца. Ние запазваме всичките им хранителни качества – витамини, протеини, есенциални мастни киселини и диетични фибри. Предлагани в най-разнообразни гранулометрии, нашите решения са подходящи за всички видове печива, например – сухари, бисквити, зърнени закуски, хляб, пици и плодови продукти.
Девитализирани дрожди: Тази гама продукти предлага девитализирани дрожди, които са внесени в зърнени носители, например – зърнени кълнове, печени зърнени култури и т.н. Някои са смес от няколко чисти девитализирани дрожди. Тяхното разнообразие комбинира характерния аромат на квас с вкуса на зърнените храни, като те се предлагат в цветова гама от светлокремави до сивокафяви. Девитализираните дрожди в портфолиото на Vardiola придават разнообразие и уникалност на печивата и са подходящи за всякакво приложение – при сухари, бисквити, зърнени закуски, хляб, сладкиши, плодови приготовления и т.н.
Флорентински миксове: нашите флорентински миксове, налични в различни цветове, се отличават със своя превъзходен вкус, отлично качество и леснота на приложение. Те не съдържат консерванти и затова са подходящи за продукти с „чист етикет". Предлагаме и специален слепващ агент за флорентинските миксове.
3. Консултантски услуги за печива
В допълнение предлагаме технически и технологични консултантски услуги за печива. Нашата цел е да предоставим високо качество и безопасни производствени процеси и крайни продукти. Постигаме това като наблягаме на управлението на разходите, оптимизацията на производството (производствени линии), текущо обучение на персонала и спазването на добрите производствени и природосъобразни практики.
Технически услуги за печива:
• Проектиране и внедряване на производствени линии за печива и кремообразни пълнежи (кроасани, багети, козуначени изделия, мъфини, бейк ролс, понички, тостерен хляб, щрудел; а така също кремообразни пълнежи на водна основа като ванилия, какао, бисквити и шампанско), партнирайки си с най-утвърдените световни експерти;
• пускане на нови производствени линии за печива и кремообразни пълнежи;
• подобряване на съществуващите производствени линии за печива и кремообразни пълнежи;
• обучение на персонала по ДПП (добри производствени практики);
• въвеждане на методи за почистване или оптимизация на съществуващите;
• въвеждане или подобряване на документацията на всички нива (развойна дейност, производство, качествен контрол, складове, поддръжка и т.н.).
Технологични услуги за печива:
• разработка на рецепти и производство на прясно и замразено тесто (кроасани, багети, козуначени изделия, мъфини, бейк ролс, понички, тостерен хляб, щрудел и т.н.), а така също на рецепти за кремови пълнежи, подходящи за приложение във всички тези печива;
• производство на печива с изключителна хранителна стойност чрез:
• използване на висококачествени хранителни съставки от нашето портфолио;
• осигуряване на текущо обучение на персонала по важни теми, като най-модерни производствени технологии, производствен мениджмънт и организационни методи, качествен контрол, безопасност на производството и т.н.


Екструдирана гранола и зърнени култури
Предлагаме широко разнообразие от екструдирани криспита на основата на пшеница, ориз и царевица с различни размери. Идеални за влагане в здравословни и вкусни зърнени миксове и зърнени/гранола блокчета, в комбиницаия с изсушени (чрез замразяване или въздушно изсушени) плодове, ядки, зърнени флейксове, семена и обвити криспита. Съдържанието на захароза, подсладителите и протеин може да бъде персонализирано според вашите нужди. Нашите гранола продукти в допълнение осигуряват ползи за здравето и благоденствието, и дават възможност за производството на продукт с надпис „чист етикет", „без добавена захар", „нискокалорични", „с високо съдържание на протеин", „богати на фибри" и „древни зърна". Нашите решения са достъпни във безглутеново и органично (Био) качество. Предлагат се в насипно състояние или в топ-капачки за йогурт.
За нашите топ-капачки
• готови за употреба в разнообразни размери и форми, но могат да бъдат изготвени и съобразно вашите предпочитания;
• възможност да бъдат алуминиево фолио в различни цветове, на което да бъдат изброени съставките;
• възможност за добавяне на опакована сгъваеми лъжички, външно или вътрешно;
• възможност за добавяне на стикери и/или малки играчки от голяма колекция.
Подсладители
В тази гама Vardiola предлага стевия и сироп от агаве в съответствие с нарастващите изисквания на потребителите за натурални, нискокалорични и по-здравословни храни и напитки.
Стевия: стевията е идеална за хора, които търсят естествени нискокалорични алтернативи на захарта и изкуствените подсладители. Тя се извлича от растение със зелени листа, разпространено в субтропичните гори на Южна Америка. Стевиол гликозиди, главно стевиозид и ребаудиозид А са активните съставки, които придават сладкия вкус на стевията. Vardiola предлага богата гама от екстракти от стевия и високо пречистен ребаудиозид А (REB.A) в различни степени (60%, 80% и 97%). Нашите решения за стевия са следните:
• 100% натурални подсладители, с нулево съдържание на калории;
• До 250 пъти по-сладка от захарозата, с по-бавно начало и по-голяма продължителност;
• Устойчиви на топлина, PH и светлина;
• Разтворими във вода;
• Неферментиращи.
Стевията е подходяща за използване при много храни и напитки, например – безалкохолни, йогурт, дъвки, десерти, сладолед, конфитюри, сосове, зърнени закуски, а така също и като подсладител и прикриващ вкуса агент за хранителни добавки и фармацевтични продукти. Опитайте нашите стевия решения заедно с нашите вкусови модулатори! Стевията често се асоциира с неприятен горчив, наподобяващ лакрицов остатъчен вкус. За да се оптимизира цялостния вкус на продуктите, съдържащи стевия, опитайте да я използвате заедно с нашите вкусови модулатори, които ефикасно тушират подобни вкусови усещания. По този начин вие ще доставяте натурални продукти без калории и с отличен вкус!
Сироп от агаве: агаве е растение, което е широко разпространено в Мексико. То се използва от хиляди години като медицинско растение, подсладител и за производството на текила.
Нектарът от агаве, с търговско наименование „сироп от агаве", е естествен подсладител, 1,4 - 1,6 пъти по-сладък от захарта, и често замества захарта и меда в рецепти. Той се използва като съставка при производството на продукти с нисък GI (гликемичен индекс), тъй като почти цялата му захар е фруктоза (има много малко глюкоза, поне в сравнение със захарта). Вкусът на нектара от агаве може да се сравни с този на меда, но няма горчивия привкус, който се свързва със силните подсладители.
Опитайте сиропа от агаве на Vardiola, който е направен от 100% Tequilana Weber синьо агаве. Той е подходящ за различни приложения, например – в напитки, сладкарски изделия, зърнени блокчета и млечни продукти.

Функционални съставки
Ние предоставяме функционални съставки за Храни, Напитки, Хранителни добавки и Фармацевтични продукти. В нашето портфолио ще намерите иновативни съставки, получени от натурални източници, които подпомагат способността на организма да се защитава и да поддържа човешкото здраве. Ние предоставяме антиоксиданти от зелен чай с клинично доказана хранителна стойност, намаляващи стреса аминокиселини, разтворими диетични фибри, витамини и минерали и други натурални съставки.